Friptura de vita la cuptor cu sos

Printeaza

Friptura de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar brun si faina.

Ingrediente:Friptura de vita la cuptor cu sos

  • 1 kg pulpa de manzat, fara grasime
  • 2 linguri de ulei
  • 8 morcovi, curatati
  • 1 tulpina de telina Apio, tocata
  • 200 ml de vin alb
  • 600 ml supa de vita ( din cub)
  • 2 frunze de dafin
  • 500 g ceapa
  • cateva fire de cimbru
  • 1 lingurita de unt
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 lingurite de faina

 

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 160°C. Masează carnea cu 1 linguriţă ulei de măsline, cu sare şi piper. încinge o cratiţă care poate fi dată şi la cuptor şi rumeneşte în ea carnea, pe toate părţile, timp de 10 minute.

Intre timp, încinge 2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi sotează morcovii şi ţelina Apio, pentru 10 minute, până se rumenesc.

Scoate carnea pe o farfurie, toarnă vinul în cratiţă şi lasă-l să fiarbă timp de 2  minute. Adaugă supa, apoi carnea, morcovii, ţelina Apio şi frunzele de dafin, încearcă să nu înghesui prea mult legumele.

Acoperă cu un capac şi dă totul la cuptor timp de 2 ore. E recomandat să întorci carnea la jumătatea intervalului.

Intre timp, feliază subţire ceapa, încinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă şi sotează ceapa împreună cu cimbrul, puţină sare şi piper.

Acoperă cratiţa cu un capac şi las-o pe foc timp de 20 de minute, până când se înmoaie ceapa, fără să se rumenească. îndepărtează capacul, dă focul mai mare, adaugă untul şi zahărul, apoi lasă ceapa să se caramelizeze.

Amestecă ocazional, îndepărtează firele de cimbru şi lasă totul deoparte.

Când este gata, carnea devine fragedă şi este uşor de rupt în fâşii.

Scoate carnea şi legumele din vas. încălzeşte cratiţa cu ceapa caramelizată, adaugă făina şi sotează totul timp de 1 minut, încorporează ceapa în sosul din vasul în care ai copt friptura, pentru a obţine un sos gros şi aromat.

Gustă şi asezonează, dacă este nevoie. Adaugă din nou carnea şi legumele în cratiţă sau serveşte-le pe un platou, alături de o sosieră plină.

Friptura de vita la cuptor cu sos

Friptura de vita la cuptor cu sos

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de vita la cuptor
  • friptura de vita la cuptor cu sos

2 comentarii

  1. Sa-mi pastrezi si mie o portie de friptura de vita!

  2. Cat de tare arata friptura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.