Friptura de vita la cuptor
PrinteazaFriptura de vita la cuptor din: carne de vita, ulei, praz, ceapa, morcovi, conopida, fasole verde, bulion, vin, faina, patrunjel, sare, piper.
- 800g carne de vita
- 150ml ulei
- 2 fire mari de praz
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 200g conopida
- 250g fasole verde
- 2 linguri bulion de tomate
- 250ml vin rosu
- 1 lingura faina
- 1 leg. patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucati potrivite si se prajeste în ulei cu ceapa taiata cât mai marunt. Se adauga prazul taiat în rondele, putina sare si piper. Când carnea s-a rumenit uniform, se toarna peste ea vinul amestecat cu bulionul în care s-a încorporat faina.
Se lasa 10 minute pe foc potrivit, amestecând ca sa nu se prinda de vas. În alt vas se calesc morcovii curatati si taiati în rondele, conopida spalata si desfacuta în buchetele si fasolea verde curatata, taiata si oparita 5 minute cu apa sarata.
Când legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga în tava în care este carnea. Se sareaza si pipereaza si se pune tava la cuptor, pâna când ingredientele sunt fragede si rumenite uniform.
Friptura se serveste cu verdeata presarata pe deasupra si cu garnitura de cartofi sau orez .
Pofta buna!