Friptura de vitel cu rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vitel cu: lapte, rozmarin, mustar, telina, sare, piper boabe, ulei de masline.
- 4 bucâti de muşchi de vitei, fără grăsime
- 4 ceşti de lapte
- o crengufă de rozmarir uscat
- o linguriţă de muştar
- o frunză de telină, cu codită
- boabe de piper
- 4 cartofi potriviţi
- sare
- piper
- rozmarin mărunt
- o lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Se leagă bucăţile de came rulouri, cu sfoară, şi se aşază într-o tavă mica sau într-o crăticioară. Deasupra se toarnă laptele amestecat cu muştar, până acoperă complet camea. Se adaugă sare, boabe de piper, (elina şi rozmarinul.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se frăgezeşte camea (cam o oră şi jumătate). Dacă laptele scade prea repede, se aşază cratita într-o lava mai mare, umplută cu apă, ca să nu se afume sosul. Carnea se scoate din soi când e gata.
Cartofii se spală bine, se freacă cu un burete aspru şi se spală din nou, apoi se taie sferturi, pe lungime. Se condimentează, se aşază în sosul rămas de la friptură şi se lasă până devin aurii.
Atunci se scot şi se pun înaltă tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu rozmarin şi se mai dau la cuptor câteva minute, să prindă crustă. Friptura se serveşte fierbinte, pe pat de cartofi şi cu o garnitură din legume verzi (broccoli, fasole verde) fierte in aburi, alături de un pahar cu vin roşu.
Friptura de vitel cu rozmarin
Pofta buna!