Friptura de vitel cu sos special
PrinteazaFriptura de vitel cu sos special din: pulpa de vitel, slanina, praz, morcov, frunza de telina, frunze de patrunjel, unt, faina, supa, vin, coniac, ceapa, foaie de dafin, sare, piper. fara poza
- 1 kg pulpa de vitel
- 150 g slanina
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- 1 frunza de telina
- 1 legatura frunze de patrunjel
- 100 g unt
- 2 linguri faina alba
- 400 ml supa
Ingrediente pentru marinata:
- 100 ml vin sec
- 100 ml coniac
- 1 morcov
- 1 frunza de telina
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai slanina feliute, apoi impanezi carnea cu slanina. Pui carnea si slanina intr-un vas, adaugi foaia de dafin, torni vinul si o mai intorci.
Toci morcovul si prazul, telina si patrunjelul, apoi le rumenesti in 80 g unt. Scoti carnea din marinata si o adaugi legumelor. Prepari marinata din ingredientele de mai sus.
Rumenesti carnea uniform, o stropesti cu marinata, apoi torni supa fierbinte. In putina apa rece desfaci faina alba si o amesteci cu supa si carnea.
Mai lasi pe foc cam 10 minute sau pana capata consistenta. La servire, feliezi carnea, iar deasupra torni sosul de legume.
Friptura de vitel cu sos special
Pofta buna!