Friptura de vitel cu unt de salvie

Printeaza

Friptura de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie, faina, lamaie, sare si piper macinat.

Ingrediente:Friptura2

  • 600 g rasol de vitel
  • 120 g unt
  • 8 frunze de salvie
  • faina
  • 1 lamaie
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa 25 g fiecare. Frecaţi 70 g unt cu frunzele de salvie tocate foarte fin. Săraţi şi piperaţi feliuţele de carne. Daţi feliuţele de carne prin faină. Topiţi 50 g unt într-o tigaie mare.

Sotaţi carnea pe foc iute timp de 3 minute, pe fiecare parte. Scurgeţi carnea şi puneţi-o pe o farfurie caldă.

Stoarceţi zeama de lămîie în tigaia în care aţi prăjit carnea. Puneţi pe foc iute 2-3 minute şi frecaţi cu lingura ca să se cureţe bine.

Bătînd repede, încorporaţi untul de salvie. Acoperiţi bucăţile de viţel cu sos. Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Carnea de vitel e une dintre cele mai bune carnuri. Nu refuz niciodata o friptura de vitel, este preferata mea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.