Friptura de vitel cu unt de salvie
PrinteazaFriptura de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie, faina, lamaie, sare si piper macinat.
Ingrediente:
- 600 g rasol de vitel
- 120 g unt
- 8 frunze de salvie
- faina
- 1 lamaie
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa 25 g fiecare. Frecaţi 70 g unt cu frunzele de salvie tocate foarte fin. Săraţi şi piperaţi feliuţele de carne. Daţi feliuţele de carne prin faină. Topiţi 50 g unt într-o tigaie mare.
Sotaţi carnea pe foc iute timp de 3 minute, pe fiecare parte. Scurgeţi carnea şi puneţi-o pe o farfurie caldă.
Stoarceţi zeama de lămîie în tigaia în care aţi prăjit carnea. Puneţi pe foc iute 2-3 minute şi frecaţi cu lingura ca să se cureţe bine.
Bătînd repede, încorporaţi untul de salvie. Acoperiţi bucăţile de viţel cu sos. Serviţi imediat.
Pofta buna!
Carnea de vitel e une dintre cele mai bune carnuri. Nu refuz niciodata o friptura de vitel, este preferata mea!