Friptura de vitel in vin cu verdeturi
PrinteazaFriptura de vitel in vin cu verdeturi
- 800 g carne macră de viţel
- 100 g slănină
- 2 căţei de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper
- rozmarin
- mărar
Mod de preparare:
Impănezi carnea de viţel cu bucăţele de slănină şi usturoi tăiat felioare, o rulezi şi o legi cu aţă. O pui să se frigă într-o tigaie de teflon sau într-o tigaie normală, dar aceasta să fie cu ulei.
După ce s-a rumenit carnea, presari condimentele (inclusiv mărarul tăiat mărunt), torni vinul şi cu un capac deasupra laşi să fiarbă până când se evaporă vinul.
Dacă-ţi place ca friptura să aibă un sos mai gros, scoţi carnea mai devreme, adaugi apă în tigaie, pui şi o lingură de făină şi laşi să dea în câteva clocote. La masă aduci friptura tăiată felii peste care ai turnat sosul.
Poftă bună!
Foarte buna friptura de vitel in vin cu verdeturi. O delicatesa.