Friptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac
PrinteazaFriptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac
- 1 kg carne de viţel
- 2 morcovi
- 2 bucăţi păstârnac
- 1 ţelină
- 1 kg spanac
- 100 g unt
- 2 linguri făină
- 250 ml lapte
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai bucăţi, le adaug în cratiţă şi le laşi să fiarbă împreună.
Separat, speli spanacul, îl fierbi 15 minute, îl scurg şi-l pasezi. Topeşti untul, adaug făina, o rumeneşti puţin şi sting cu lapte.
Pui apoi şi spanacul, potriveşti gustul de sare, amesteci şi laşi piureul pe foc câteva minute. După ce a fiert friptura, o scoţi pe o farfurie şi o aduci cu piureul de spanac alături.
Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac
Poftă bună!