Friptura de vitel la cuptor
PrinteazaFriptura de vitel la cuptor din: pulpa de vitel, usturoi, cimbru, ulei, vinete, ardei, sare, piper.
- 1,5 kg pulpă de viţel
- 2 cătei usturoi
- 1 lingură cimbru
- 2 linguri ulei
- 2-3 vinete foarte mici
- 2 ardei graşi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă usturoiul pisat, cimbrul si o lingură de ulei si se unge carnea cu pasta rezultată. Se asezonează cu sare si piper.
Se asază carnea într-o tavă de cuptor si se tine 50 de minute pentru o carne mai în sânge, 60 de minute pentru coacere medie si 70 de minute pentru o friptură bine făcută.
Se ung si legumele tăiate cu ulei si se aşază în tavă la jumătatea coacerii. Se scoate tava cu friptură din cuptor, se înveleste cu folie de aluminiu si se lasă 15 minute înainte de a se servi.
Pofta buna!