Friptura de vitel la tava cu rozmarin
PrinteazaFriptura de vitel la tava cu rozmarin din: pulpa de vitel, ceapa, telina, morcov, usturoi, rozmarin, boia, sare.
- 1 kg pulpă de viţel
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 1 căpăţână usturoi
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă boia iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, o împănezi cu căţei de usturoi, presari rozmarinul tăiat fin, o dai cu boia dulce şi iute, cu sare şi piper, după
gust.
Tai legumele rondele, le aşezi într-o tavă şi pui peste ele carnea. Torni o cană de apă, acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, la foc mic, cam 1 oră. Scoţi folia şi o laşi să se rumenească, având grijă să o stropeşti cu sosul din tavă.
Friptura este gata când intră furculiţa cu uşurinţă în ea. Serveşti, tăiată felii, cu legumele din tavă şi cu salată verde.
Pofta buna!