Friptura de vitel in sos de alune

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin, salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde, fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Friptura de vitel in sos de alune

  • 1 bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg
  • 40 g miez de pâine uscată
  • 3 pahare de vin alb sec
  • 1 păhărel de marsala
  • 1 legătură de busuioc, pătrunjel, rozmarin şi salvie
  • 100 g unt
  • 1 albuş
  • 50 g alune prăjite
  • 4 linguri de smântână
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 150 g fasole albă tânără, în teci
  • 3 fire de ceapă verde
  • 100 g fasole verde subţire
  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat miez de pâine în jumătate de pahar de vin alb şi, când e umflat, stoarceţi-l şi puneţi-l într-un castronel. Spălaţi ierburile aromatice şi tocaţi-le, lăsând deoparte puţin rozmarin; căliţi ierburile într-o crăticioară împreună cu căţelul de usturoi curăţat, dar întreg şi cu 50 g de unt.

Turnaţi untul cu ierburi aromatice peste miezul de pâine şi amestecaţi bine cu o lingură de lemn. Incorporaţi albuşul şi bateţi compoziţia, adăugând sare şi piper. Tăiaţi bucata de pulpă pe lungimea fibrei, cam la 2 cm adâncime; umpleţi tăietura cu compoziţia obţinută anterior, închideţi-o şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie.

Săraţi şi piperaţi carnea, puneţi-o într-o tavă de cuptor, stropiţi-o cu ulei şi rumeniţi-o la foc iute, întorcând-o pe fiecare parte. Mai întâi stropiţi cu marsala şi lăsaţi-o să se evapore, apoi turnaţi vinul alb care a mai rămas; stingeţi focul şi adăugaţi puţin rozmarin.

Puneţi friptura în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, circa 1 oră şi 30 de minute, verificând să nu se usuce prea tare. între timp, curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le bucăţele, apoi fierbeţi-l în apă sărată începând cu legumele care fierb mai greu. Strecuraţi-le şi căliţi-le în tigaie cu 50 g unt şi cu un praf de sare.

Scoateţi friptura din cuptor, turnaţi deasupra un pahar de apă şi puneţi-o iar pe foc, adăugând smântână şi alunele tăiate pe jumătate; amestecaţi cu o lingură de lemn, potriviţi de sare şi de piper.

Lăsaţi-o pe foc 1 minut să se îngroaşe sosul. Serviţi-o la masă pe o tavă, cu garnitură de sos de alune şi de legume.

Friptura de vitel in sos de alune

Friptura_de_vitel_n_sos_de_alune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.