Friptura delicioasa de miel
PrinteazaFriptura delicioasa de miel din: carne de miel, verdeata, sare, piper, condimente pentru carnea de miel, boia dulce, foi de dafin, ulei de floarea soarelui, vin si usturoi verde.
- 2 kg carne de miel
- 1 legatura de verdeata
- sare
- piper
- condiment pentru carnea de miel
- boia dulce
- 4 capatani de usturoi
- foi de dafin
- 1/2 l ulei de floarea soarelui
- 1/4 l vin alb
- 1 legatura de usturoi verde
Mod de preparare:
Speli carnea, o porţioneezi, o condimentezi cu sare, piiper, condiment pentru carnea t de miel, 4 căpăţâni de usturoi ppisat, boia dulce, vinul alb, usturoiul verde tocat mărunt şi laşi la marinat în acest baiţ câteva oore înainte de preparare.
Apoi asezi carnea cu tot cu baiţ într-o tavă în care ai pus uleiul, o ceaşcă de vin şi 2-3 căni de apă. In cuptorul încins pui carnea la prăjit cam o oră, timp în care întorci carnea pe ambele părţi pentru a se frige uniform. Când e gata, poţi orna după preferinţă cu verdeaţa tocată mărunt.
Friptura delicioasa de miel
Pofta buna!