Friptură delicioasă de miel glasată

Printeaza

O reteta de friptura de miel glasata din: carne de miel, unt, sare, piper, boia dulce de ardei, ceapa, morcov, costita afumata, cimbru, vin, supa de carne si telina.

Ingrediente:Friptură delicioasă de miel glasată

  • 1 –  1/2 kg carne de miel
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 g costita afumata
  • cimbru
  • 1 pahar vin
  • 1 pahar supa de carne
  • 1 telina mica

Mod de preparare:

Se scot oasele de la carne si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betigase groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Carnea astfel pregatita se ruleaza pentru a lua forma initiala, se freaca cu boia dulce si cimbru, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt.

Carnea se pune intr-o forma cu o ceasca supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu). Cand s-a facut pe o parte, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase. Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.