Friptură delicioasă de miel glasată
PrinteazaO reteta de friptura de miel glasata din: carne de miel, unt, sare, piper, boia dulce de ardei, ceapa, morcov, costita afumata, cimbru, vin, supa de carne si telina.
Ingrediente:
- 1 – 1/2 kg carne de miel
- 100 g unt
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 200 g costita afumata
- cimbru
- 1 pahar vin
- 1 pahar supa de carne
- 1 telina mica
Mod de preparare:
Se scot oasele de la carne si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betigase groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Carnea astfel pregatita se ruleaza pentru a lua forma initiala, se freaca cu boia dulce si cimbru, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt.
Carnea se pune intr-o forma cu o ceasca supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu). Cand s-a facut pe o parte, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase. Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.
Poftă bună!