Friptura din cap de piept
PrinteazaFriptura din cap de piept din: carne de porc, vin, usturoi, piper, cimbru, supa, busuioc, bulion.
- 2 kg carne de porc
- 1 pahar cu vin alb
- 6-8 căţei de usturoi
- piper boabe
- 1 lingură de cimbru fărâmiţat
- 1 cană cu supă sau apă caldă
- 1 lingură de busuioc uscat
- 1 lingură cu bulion
Mod de preparare:
Spălaţi carnea după ce aţi curăţat resturile de oase şi alte impurităţi, lăsaţi-o pe un prosop curat să se scurgă.
Puneţi carnea în tava de friptură cu apă caldă, jpiper boabe, puţin cimbru, usturoiul necurăţat de coajă şi 1 linguriţă cu sare. Lăsaţi să se frigă la foc potrivit 1 oră; întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, completaţi — dacă nu mai are sos – cu apă caldă şi continuaţi să supravegheaţi frigerea cărnii.
Când este rumenită, puneţi peste friptură bulionul de roşii (sau 1 pahar cu suc (de roşii) şi busuioc mărunţit.
Stingeţi focul. Porţionaţi friptura şi serviţi-o caldă, cu garnitură de varză călită, orez, paste făinoase, broccoli sau conopidă fiartă.
Serviţi friptura lângă o salată asortată de murături, pâine de casă şi vin roşu sau rose.
Pofta buna!