Friptura din muschiulet de porc glazurata
PrinteazaFriptura din muschiulet de porc glazurata din: ulei, muschiulet de porc, lamai, zahar, sos de soia, sos picant, ciuperci, porumb, ardei, morcov, taietei, ulei de susan.
- 1/2 lingură ulei de floarea soarelui
- 1 muşchiuleţ de porc, circa 500 g, tăiat bucăţi
- zeama şi coaja răzuită de la 2 lămâi
- 50 g zahăr
- 2 1/2 linguri sos de soia
- 1-3 linguriţe sos picant de chilli
- 250 g amestec de ciuperci, tăiate bucăţi mici
- 125 g porumb fraged mic
- 1 ardei gras roşu, tăiat felii
- 2 morcovi, tăiaţi ca beţele de chibrit
- 300 g tâieţei fierţi
- 1 linguriţă ulei de susan
Mod de preparare:
Incinge jumătate din ulei într-un vas wok la foc potrivit. Rumeneşte carnea uniform şi lasă deoparte, la vasul de pe foc şi şterge-l cu hârtie absorbantă.
Intr-un bol mic combină zeama şi coaja de lămâie, zahărul, sosul de soia şi sosul picant de chilii. Fierbe amestecul în wok timp de 1 minut, apoi toarnă-l înapoi în bol.
Adaugă uleiul rămas în wok şi prăjeşte legumele 3 minute înainte să adaugi carnea înapoi în vas. Adaugă tăieţeii, uleiul de susan şi sosul, amestecă bine pentru a se unge uniform şi încălzeşte 3 minute, până când se pătrund.
Pofta buna!