Friptura din piept de rata
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper.
- 1/2 cană cu suc de portocală
- 1 piept de rata
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- 2 linguri cu miere
- 1 cănă cu supă de pui
- 3/4 cană cu sos de soia
- 1 lingură cu unt
- 2 ardei copţi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crestează pieptul de rata şi condimentează. Aşază într-o tigaie cu ulei, la foc mediu, cu pielea în jos. Lasă-l până se rumenesc, după care întoarce. Scoate într-o tavă şi păstrează la cald.
Scurge grăsimea, dar opreşte o lingură în care sotezi ghimbirul timp de 1 minut. Adaugă mierea, sucul de portocale, supa şi sosul de soia. După câteva minute, pune untul.
Feliază carnea şi aşaz-o pe farfurii alături de fâşii de ardei copţi. Serveşte cu sosul cald.
Friptura din piept de rata
Pofta buna!