Friptura din piept de rata

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Friptura din piept de rata

  • 1/2 cană cu suc de portocală
  • 1 piept de rata
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • 2 linguri cu miere
  • 1 cănă cu supă de pui
  • 3/4 cană cu sos de soia
  • 1 lingură cu unt
  • 2 ardei copţi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Crestează pieptul de rata şi condimentează. Aşază într-o tigaie cu ulei, la foc mediu, cu pielea în jos. Lasă-l până se rumenesc, după care întoarce. Scoate  într-o tavă şi păstrează la cald.

Scurge grăsimea, dar opreşte o lingură în care sotezi ghimbirul timp de 1 minut. Adaugă mierea, sucul de porto­cale, supa şi sosul de soia. După câteva minute, pune untul.

Feliază carnea şi aşaz-o pe farfurii alături de fâşii de ardei copţi. Ser­veşte cu sosul cald.

Friptura din piept de rata

Friptura din piept de rata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.