Friptura din piept

Printeaza

Friptura din piept din: piept de porc, supa, cimbru, piper, usturoi, cartofi, vin, muraturi.

Ingrediente:

  • piept de porc
  • 1 cană de supă sau de apă caldă
  • cimbru
  • piper
  • usturoi
  • vin
  • cartofi
  • muraturi

 

Mod de preparare Friptura din piept:

Curăţaţi carnea de oase, spălaţi-o sub un jet de apă rece, lăsaţi-o să se zvânte 15 min întinsă pe un fund de lemn.

Folosiţi o cratiţă mare sau o tavă de friptură.

Aşezaţi carnea în tavă, acoperiţi-o cu 1 cană de supă sau de apă caldă şi puneţi tava în cuptorul cald.

Faceţi focul mare şi după 60 min întoarceţi friptura.

Presăraţi cimbru, apoi săraţi carnea, adăugaţi piperul, usturoiul tocat mărunt şi vinul.

Faceţi focul mic şi lăsaţi friptura să se frigă încă 60 min.

Din muraturi asor­tate faceţi o salată, pe care o împărţiţi în mai multe castroane.

Decoraţi cu felii de ou tăiate subţiri si cu verdeaţă tocată.

Scoateţi friptura, porţionaţi-o, inconjuraţi-o cu piure de cartofi sau de morcovi sote şi serviţi-o fierbinte, acoperita cu sosul in care s-a făcut.

Alături serviţi pâine proaspătă, o salată asortată şi vin roşu.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.