Friptura din piept
PrinteazaFriptura din piept din: piept de porc, supa, cimbru, piper, usturoi, cartofi, vin, muraturi.
Ingrediente:
- piept de porc
- 1 cană de supă sau de apă caldă
- cimbru
- piper
- usturoi
- vin
- cartofi
- muraturi
Mod de preparare Friptura din piept:
Curăţaţi carnea de oase, spălaţi-o sub un jet de apă rece, lăsaţi-o să se zvânte 15 min întinsă pe un fund de lemn.
Folosiţi o cratiţă mare sau o tavă de friptură.
Aşezaţi carnea în tavă, acoperiţi-o cu 1 cană de supă sau de apă caldă şi puneţi tava în cuptorul cald.
Faceţi focul mare şi după 60 min întoarceţi friptura.
Presăraţi cimbru, apoi săraţi carnea, adăugaţi piperul, usturoiul tocat mărunt şi vinul.
Faceţi focul mic şi lăsaţi friptura să se frigă încă 60 min.
Din muraturi asortate faceţi o salată, pe care o împărţiţi în mai multe castroane.
Decoraţi cu felii de ou tăiate subţiri si cu verdeaţă tocată.
Scoateţi friptura, porţionaţi-o, inconjuraţi-o cu piure de cartofi sau de morcovi sote şi serviţi-o fierbinte, acoperita cu sosul in care s-a făcut.
Alături serviţi pâine proaspătă, o salată asortată şi vin roşu.
Pofta buna!