Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare.
- 1 kg pulpă slabă de porc
- 3 gutui
- 2 pahare de vin alb sec
- 3 linguri de miere
- 1 rămurică de salvie
- 1 rămurică de rozmarin
- 2-3 rămurele de cimbrişor
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă de muştar picant, măcinat
- 1/2 lămâie
- 40 g unt
- sare
Mod de preparare:
Tocaţi mare salvia, rozmarinul şi dafinul, după ce le-aţi spălat bine. Puneţi bucata de carne într-o tavă unde să aibă loc întinsă, ungeţi cu miere şi presăraţi deasupra ierburile aromatice; stropiţi .cu vin alb sec, acoperiţi şi lăsaţi la marinat 3 ore, nu în frigider, dar la rece.
Intre timp, curăţaţi de coajă gutuile, tăiaţi-le bucăţi scoţând cotorul şi puneţi-le la fiert într-o crăticioară cu jumătate de pahar de apă şi cu sucul de la jumătate de lămâie; cam după o oră, când gutuile vor fi foarte moi, stingeţi focul, treceţi-le prin sită şi condimentaţi-le cu praf de muştar, amestecând bine.
Scurgeţi de zeamă pulpa de porc, puneţi-o pe un tocător şi ungeţi-o bine cu compoziţia de gutui; rulaţi carnea şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie.
Intr-o tigaie încăpătoare, topiţi untul şi rumeniţi friptura, întorcând-o de mai multe ori pe toate părţile, în aşa fel încât să se coloreze uniform; săraţi doar un pic.
Băgaţi apoi tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C şi lăsaţi-o 1 oră şi 30 de minute. Aduceţi friptura la masă, feliată parţial, pe o tavă de servit, ornată cu feliuţe crude de gutui şi cu rămurele de cimbrişor.
Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui
Poftă bună!