Friptura din pulpa de vita cu sirop de artar si lamaie
PrinteazaFriptura din pulpa de vita cu sirop de artar si lamaie din: pulpa de vita, sirop de artar, suc de lamaie, mustar, usturoi, sare, piper, ulei.
- 450 g pulpă de vită
- 3 linguri de sirop de arţar
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriţă de muştar
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de piper negru
- ulei
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mică se bat cu telul 3 linguri de sirop de arţar, 2 linguri de suc de lămâie, 1 linguriţă de muştar Dijon şi un căţel de usturoi pisat.
Asezonează 450 g pulpă anterioară de vită cu 1/2 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru şi aşaz-o separat.
Incălzeşte la temperatură ridicată o tigaie grill uşoară (poţi folosi şi o tigaie pentru prăjit, dar cu pereţii groşi), unsă cu puţin ulei.
Prepară carnea după gust. Dacă o laşi să se rumenească circa 5 minute pe fiecare parte vei obţine o friptură mediu pătrunsă. Aşază friptura pe un tocător şi las-o 5 minute.
Intre timp, pune pe foc la o temperatură ridicată mixtura de sirop de arţar şi lămâie obţinută la început şi ţine-o până dă în clocot. Lasă apoi amestecul să fiarbă, la foc mic, timp de 1 minut.
Taie friptura în fâşii subţiri, perpendicular pe lungimea fibrei şi serveşte cu sos.
Friptura din pulpa de vita cu sirop de artar si lamaie
Pofta buna!
Vreau si eu din friptura asta