Friptura din pulpa de vita cu sirop de artar si lamaie

Printeaza

Friptura din pulpa de vita cu sirop de artar si lamaie din: pulpa de vita, sirop de artar, suc de lamaie, mustar, usturoi, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Friptura_din_pulpa_de_vita_cu_sirop_de_artar_si_lamaie

  • 450 g pulpă de vită
  • 3 linguri de sirop de arţar
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de muştar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/4 linguriţă de piper negru
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mică se bat cu telul 3 linguri de sirop de arţar, 2 linguri de suc de lămâie, 1 linguriţă de muştar Dijon şi un căţel de usturoi pisat.

Asezonează 450 g pulpă anterioară de vită cu 1/2 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru şi aşaz-o separat.

Incălzeşte la temperatură ridicată o tigaie grill uşoară (poţi folosi şi o tigaie pentru prăjit, dar cu pereţii groşi), unsă cu puţin ulei.

Prepară carnea după gust. Dacă o laşi să se rumenească circa 5 minute pe fiecare parte vei obţine o friptură mediu pătrunsă. Aşază friptura pe un tocător şi las-o 5 minute.

Intre timp, pune pe foc la o temperatură ridicată mixtura de sirop de arţar şi lămâie obţinută la început şi ţine-o până dă în clocot. Lasă apoi amestecul să fiarbă, la foc mic, timp de 1 minut.

Taie friptura în fâşii subţiri, perpendicular pe lungimea fibrei şi serveşte cu sos.

Friptura din pulpa de vita cu sirop de artar si lamaie

Friptura_din_pulpa_de_vita_cu_sirop_de_artar_si_lamaie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din friptura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.