Friptura din pulpa de vitel
PrinteazaFriptura din pulpa de vitel din: pulpa de vitel, slanina, ceapa, vin, rozmarin, supa de carne, sare, piper, unt, cartofi.
- 1,5 kg pulpă viţel
- 50 g slănină
- o ceapă
- 200 ml vin alb
- rozmarin
- 500 ml supă de carne
- sare
- piper
- 1 lingură unt
- 4-5 cartofi
Mod de preparare:
Tai ceapa şi slănina bucăţi. Crestezi din loc în loc pulpa de viţel şi o împănezi cu slănină şi ceapă. Ungi pulpa cu unt, o condimentezi cu sare şi piper după gust, rozmarin mărunţit şi o pui în tavă, după care o dai la cuptor un sfert de oră.
Torni vinul în tavă şi, după ce a scăzut, adaugi supa de carne şi cartofii tăiaţi după dorinţă. Stropeşti din când în când friptura cu sosul format în tavă şi o ţii până se rumeneşte.
Pofta buna!