Friptura din pulpa de miel
PrinteazaO reteta de friptura din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de rapita, ulei de chimen, frunze de cimbru si patrunjel.
- 1 pulpa de miel, dezosata (de aproximativ 2 kg)
- 2 linguri ulei de rapita
- 2 linguri ulei de chimen, zdrobite
- 1 lingura frunze de cimbru, tocate
- 1 legatura mare de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Se scoate carnea din frigider cu o oră înainte de a o prepara, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7 sau grătarul. Se amestecă uleiul, seminţele de chimen, cimbrul şi pătrunjelul cu sare şi piper. Se freacă pulpa cu amestecul format. Până aici se poate face cu o zi înainte.
Dacă se frige carnea pe grătar, se aşteaptă până se potolesc flăcările. Se aşază carnea cu pielea în jos şi se lasă 15 minute. Apoi se întoarce şi se frige şi pe cealaltă parte 15 minute, pentru friptură în sânge, sau încă cinci minute, pentru friptură bine făcută. Se dă la o parte şi se lasă la odihnit timp de 15 minute, acoperită cu folie de aluminiu.
Dacă se pregăteşte la cuptor, se aşază carnea într-o tavă, se lasă 15 minute, apoi se scade temperatura la 180° C/gaz 4 şi se mai lasă încă 15 minute. Se lasă la odihnit 15 minute. Pentru servit, se taie felii şi se stropeşte cu zeama lăsată în tavă.
Friptura din pulpa de miel
Pofta buna!