Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura din pulpa de porc cu crusta rumenita din: cotlet de porc, otet de mere, sare grunjoasa, ienibahar, boia, oregano, zeama de lamaie si ulei de masline.
- 1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita sare grunjoasa
pentru glazura:
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita boia
- 2 lingurite oregano
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Amesteca toate ingredientele pentru glazura si unge carnea fara sa ungi soriciul.
Apoi leaga cotletul cu ata, la interval de 5 cm si unge soriciul cu otet si presara sare.
Asaza cotletul pe gratar in tava de copt si da a cuptor 30 de minute. Micsoreaza temperatura la semnul 3/160C si continua sa tii la cuptor 1 ora si 20 de minute.
Lasa friptura sa stea 30 de minute inainte de a portiona din interior – stfel, sucurile din interior vor avea timp sa se distribuie uniform si carnea va deveni frageda si suculenta.
Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită
Pofta buna!