Friptură din pulpă de vită cu legume

Printeaza

Friptură din pulpă de vită cu legume

Ingrediente:

  • 1 şi 1/2 kg pulpă de vită
  • 100 g unt
  • 1 lingură oţet
  • 1 pahar vin
  • 1 lingură ulei
  • cimbru
  • piper
  • condimente
  • sare
  • boia dulce
  • măghiran
  • rozmarin
  • o folie de staniol

Pentru garnitură ai nevoie de:

  • 3-4 cartofi
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazăre
  • 1 dovlecel
  • 1 conopidă mică

 

Mod de preparare:

Friptură din pulpă de vită cu legume: Speli şi cureţi de pieliţe pulpa de vită. Pui la fiert apă cu oţet şi când clocoteşte adaugi carnea şi laşi să dea în câteva clocote până se ridică spuma, lei spuma şi când apa este curată, scoţi carnea şi o treci sub un jet de apă rece.

Ungi apoi o folie mare de staniol cu unt, aşezi carnea, o ungi cu unt, presari cim­bru, condiment, sare, piper, boia, măghiran, rozmarin şi o înfăşori bine în folie.

Torni în tavă vinul, uleiul şi coci frip­tura aproximativ 45 de minute la foc moderat, întorcând-o din când în când.

Dacă a scăzut zeama, mai torni câte puţină apă caldă, în acest timp speli şi cureţi legumele, apoi le opăreşti.

Când e gata scoţi carnea din sta­niol, o aşezi din nou în tavă, pui şi legumele opărite, le stropeşti cu sosul din tavă şi le dai la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 15 minute.

Când sunt gata tai carnea felii, o aşezi pe farfurii cu garnitura de legume alături.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.