Friptura falsa de iepure
PrinteazaFriptura falsa de iepure din: chifla, ceapa, carne tocata, oua, patrunjel, mustar, sare, piper, boia, rosie, ulei, zeama de carne.
- 1 chiflă veche de o zi
- 2 cepe
- 6oo g carne tocată amestecată
- 2 ouă
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- 2 linguriţe de muştar iute
- sare
- piper
- 1 linguriţă de boia dulce
- 2 linguri de ulei
- 1 roşie
- 125 ml zeamă de carne
- 75 ml smântână
Mod de preparare:
Se lasă chifla la înmuiat în apă circa 10 minute, după care se stoarce bine. Se curăţă ceapa şi se toacă. Se amestecă carnea tocată cu chifla, ceapa,ouăle, pătrunjelul, se asezonează cu sare, piper şi boia.
Trebuie să rezulte o masă omogenă, care se modelează apoi într-o formă alungită.
Se încălzeşte cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C). Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte bine masa de carne, pe toate părţile. Se aşează apoi într-o formă termorezistentă şi se lasă la copt în cuptor timp de o oră.
După ce s-a îndepărtat cotorul, roşia se taie cuburi şi se amestecă cu zeama de carne. Zeama se toarnă apoi peste friptură, în timp ce acesta se află în cuptor. La final, friptura se taie felii.
Se amestecă sosul cu smântână şi se condimentează. Friptura falsă de iepure şe serveşte cu piure de cartofi şi cu salată proaspătă.
Pofta buna!