Friptura de fazan cu vin

Printeaza

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 fazan
  • 2 linguri cu unt
  • 1 pahar cu vin
  • sare
  • piper boabe
  • slănină afumată

 

Mod de preparare:

Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de friptură cu 1 cană de apă caldă, restul de unt, piper şi puţin cimbru.

Frigeţi la foc potrivit 60 min, apoi întoarceţi pasărea şi adăugaţi vinul.

Continuaţi operaţia încă 30 minute, după care scoateţi friptura şi tăiaţi bucăţi.

Serviţi cu garnitură de legume şi salată asortată de murături, cu pâine proaspătă, lângă vin roşu.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Piept de Fazan Glazurat cu Miere și Muștar

Piept de Fazan Glazurat cu Miere și Muștar din: piept de fazan, miere, mustar dijon, sare, piper, rozmarin. Este o rețetă de excepție, care transformă un simplu preparat de vânat într-o capodoperă culinară. Această combinație perfectă între dulceața mierii și intensitatea muștarului conferă carnei de fazan o crustă auriu-caramelizată, oferind un festin de arome și […]

Piept de Fazan cu Smochine și Bacon

Piept de Fazan cu Smochine și Bacon din: piept de fazan, bacon, smochine, ulei, sare, piper, rozmarin, vin. Pieptul de fazan învelit în bacon și gătit cu smochine este o rețetă sofisticată, ce oferă o experiență culinară remarcabilă prin contrastul său dulce-sărat. Această combinație îndrăzneață între delicatețea fazanului, aroma bogată a baconului și dulceața smochinelor […]

Fazan în Sos de Rodie și Miere

Fazan în Sos de Rodie și Miere din: fazan, sare, piper, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, suc de rodie, miere, rozmarin, seminte de rodie, frunze de menta. Această combinație inovatoare de dulceața mierii cu aciditatea sucului de rodie aduce o explozie de gusturi în fiecare înghițitură, oferind o notă exotică cărnii de fazan. Perfect […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.