Dintre toate vânaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neapărat ţinut câteva zile după ce a fost vânat, înainte de a fi pregătit.
Durata aceasta de fezandare (frăgezire şi maturare) depinde însă de vreme şi de temperatură.
Pe timp umed şi călduros nu trebuie ţinut mai mult de trei zile.
Pe timp răcoros se poate păstra şi o săptămînă. În orice caz, se păstrează vânatul cu penele, la un loc bine ventilat şi, fie că se ţine 3- 4 zile, fie că se ţine o săptămână, nu trebuie lăsat niciodată până ce capătă un miros greu.
Penele se curăţă în ultimul moment. Se îndepărtează capul, labele şi intestinele.
Nu se spală, se pârleşte numai la flacără şi se şterge cu o cârpă uscată, atât pe dinafară, cât şi înăuntru.
Se împănează sau se înveleşte în felii subţiri de slănină. Se frige la tavă sau la frigare, întocmai ca potârnichia.
Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene din: fazan, rosii in bulion, masline verzi, capere, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, oregano, rozmarin, sare, piper. Descoperiți rafinamentul și bogăția gusturilor mediteraneene cu o rețetă excepțională de fazan în sos de roșii și măsline, îmbogățită cu capere pentru o savoare unică. […]
Fazan în Sos de Vin Roșu din: fazan, vin rosu, ceapa, morcovi, ciuperci, usturoi, rozmarin, frunze de dafin, ulei de masline, sare, piper, faina. Descoperiți rafinamentul și profunzimea gusturilor cu această rețetă de fazan în sos de vin roșu, o adevărată operă de artă culinară care transformă o cină obișnuită într-o experiență memorabilă. Bucățile de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.