Friptura frageda de miel
PrinteazaFriptura frageda de miel din: pulpa de miel usturoi, rozmarin, ulei, ceapa, morcovi, vin, sare, piper.
- 1,5 kg pulpa de miel fără os
- o căpăţână usturoi
- 5 fire rozmarin
- 2 linguri ulei
- o ceapă
- 2 morcovi
- 150 ml vin roşu
- 800 ml supă
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se fac incizii în carne unde se pun alternativ căţei de usturoi şi bucăţi de crenguţe de rozmarin. Se unge carnea cu ulei, se presară cu sare şi piper boabe uşor strivite.
Se lasă carnea la frigider pentru o oră şi apoi se ţine o oră să ajungă la temperatura camerei înainte de a o da la cuptor.
Se aşază carnea în tava de copt pe un pat de ceapă tăiată julien şi morcovi tăiaţi rondele, după care se toarnă vinul şi supa. Se lasă la cuptor circa 2 ore, întorcând carnea periodic şi stropind-o cu sosul care se formează în tavă.
Pofta buna!