Friptura frageda de porc cu sos si garnitura de legume
PrinteazaFriptura frageda de porc cu sos si garnitura de legume
- 1 kg pulpă de porc cu şorici
- 5 morcovi
- 2 fire de praz
- 1 conservă boabe de mazăre
- ulei
- 100 ml smântână
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- cimbru
- 500 ml bere (pentru savoare)
Mod de preparare:
Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu sare şi piper, o aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la cuptor, la foc iute, până se rumeneşte. Din când în când o stropeşti cu apă şi bere.
In acest timp, cureţi morcovii şi prazul, le tai rondele subţiri, scurgi mazărea, o treci sub un jet de apă rece, le căleşti pe toate în puţin ulei, cu sare, piper şi cimbru după gust până se înmoaie, apoi le dai deoparte.
Poftă bună!
As manca o friptura de porc.