Friptura frageda de iepure

Printeaza

Friptura frageda de iepure din: carne de iepure, ceapa, usturoi, rosii, capere, masline, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de iepure
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 roşii uscate (sărate)
  • 12-15 capere
  • măsline (fără sâmburi)
  • ulei extravirgin de măsline
  • oţet alb
  • sare
  • pătrunjel
  • 2 morcovi
  • frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Friptura frageda de iepure: Iepurele tăiat bucăţi se aşază într-un vas încăpător; se toarnă oţet diluat cu apă (în proporţie 3 la 1); se lasă să se marineze cel puţin câteva ore.

Se călesc puţin în ulei ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă bucăţile de carne şi se rumenesc, adăugând apoi şi lichid păstrat din marinată.

Adaugă roşiile uscate tăiate fin, morcovii tăiaţi rondele şi frunzele de ţelină.

Acoperă cu capac şi se lasă la foc moderat, în jur de jumătate de oră, apoi se adaugă caperele, măslinele cu pătrunjelul tocat mărunt şi se continuă prepararea alte 15 minute, până ce sosul devine dens.

 

Pofta buna!

 

Frigărui de Curcan la Air Fryer

Frigărui de Curcan la Air Fryer – Rețeta pentru O Masă Rapidă și Sănătoasă – o alegere excelentă pentru o masă rapidă, sănătoasă și delicioasă. Utilizarea air fryer-ului permite gătirea cărnii de curcan într-un mod mai sănătos, cu mai puțină grăsime, păstrând totodată suculența și aroma acesteia. Această rețetă este perfectă pentru prânzuri rapide sau […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.