Friptura frageda
PrinteazaFriptura frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si piper.
- 500 g carne de porc (pulpa)
- 500 g carne de gaina (piept sau pulpa)
- 1 l vin alb
- 1/2 l apa
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic, iar carnea de găină o fierbi foarte bine. Apoi aşezi beţele de viţă de vie (astfel încât carnea să stea pe ele, dar să nu atingă sosul de vin) peste care torni 1 l de vin alb şi 1/2 l apă. Apoi pui şi carnea, dar nu trebu-ie să plutească în sosul de vin. Carnea trebuie aşezată în aşa fel încât să se aburească şi nu să fiarbă în acel sos.
Deasupra cărnii presari sare şi piper după gust. După terminarea acestor operaţii închizi cratiţa ermetic. Dacă nu ai cratiţă care să se închidă ermetic, atunci peste capac pul o cârpă pe care o legi de jur-împrejurul cratiţei, iar deasupra poţi lega şi cu un dres mai vechi, dar curat. Dai cratiţa la cuptor pentru 1 oră, la foc mic.
Serveşti friptura cu cartofi copţi pe care îi pregăteşti aşa: Cureţi cartofii, îi tai felii şi ungi fiecare bucată cu usturoi şi boia (eventual îi poţi unge şl cu ulei) şi îi pui la cuptor până se rumenesc. Faci un sos din vin amestecat cu 1 linguriţă de amidon desfăcut tot în puţin vin, fierte împreună şi, la final, pui puţin sos de soia. Poţi decora cu pătrunjel verde.
Friptura frageda
Pofta buna!