Friptura de gaina la cuptor

Printeaza

Friptura de gaina la cuptor din: carne de gaina, untura sau ulei, vin, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 1-2 kg carne de pasăre (o găină întreagă sau copane şi/sau piept)
  • 2-3 linguri untură sau ulei
  • sare
  • opţional: 1 pahar de vin, 4-5 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Friptura de gaina la cuptor: Carnea se curăţă, se spală şi se tranşează în 6-8 bucăţi mai mari. Dacă este vorba de carne mai tare, se sărează şi se lasă la aer cam o oră.

Intr-o tavă cu untură se pun bucăţile de carne şi se toarnă circa o cană de supă sau apă caldă.

Se pun piperul, usturoiul tăiat în feliuţe cât mai fine şi eventual alte mirodenii şi tava se dă la cuptor, la foc domol.

Carnea se unge din când în când cu sosul din tavă. Când este aproape gata, se dă focul mai mare şi se adaugă vinul.

 

Pofta buna!

 

 

 

Château Montrose: Un Vin Legendar

Château Montrose: Un Vin Legendar – Château Montrose este unul dintre cele mai renumite și apreciate vinuri din regiunea Bordeaux, Franța. Situat în apelarea Saint-Estèphe, acest vin a reușit să se impună prin calitatea sa excepțională și caracteristicile unice. De-a lungul decadelor, Château Montrose a fost recunoscut pentru complexitatea sa, eleganța și capacitatea de a […]

Salată de Quinoa cu Legume la Grătar

Salată de Quinoa cu Legume la Grătar: o rețetă perfectă pentru cei care caută o masă sănătoasă, echilibrată și plină de arome. Quinoa, cunoscută pentru conținutul său ridicat de proteine și fibre, se combină minunat cu legumele la grătar, oferind o textură și un gust inegalabil. Această salată este ușor de preparat și ideală pentru […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.