Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească din: carne de miel, apa, bors, patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei, rosii, leustean, sare, piper, boia, dafin, ulei. Combinația de miel, legume proaspete și borș acru creează un echilibru de gusturi ce aduce aminte de autenticitatea bucătăriei românești tradiționale. Această rețetă îți […]
Friptura de gaina cu gutui
PrinteazaFriptura de gaina cu gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare, apa.
Ingrediente:
- 1 găină
- 1 kg gutui
- 200 g untură
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă zahăr
- sare, după gust
- 2 pahare apă
Mod de preparare:
Friptura de gaina cu gutui: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărrează şi se lasă să se zvânte de apă.
prăjesc bucăţile de came într-o cratiţă cu untură fierbinte şi se scot pe o farfurie. In untura rămasă se pune faina şi se prepară un rântaş bine rumenit.
stinge cu apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă bucăţile de came şi se mai lasă la fiert încă o jumătate de oră.
Gutuile se curăţă de sâmburi, apoi se taie felii în forma celor de portocală şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei bine încins, la foc iute.
adaugă peste carnea pe jumătate fiartă. Se completează cu sare şi zahărul pus înainte la fiert în puţină apă şi se lasă la foc mic până ce carnea se rumeneste.
Pofta buna!
Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească