Sepie la gratar cu legume din: sepie, ardei, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper negru. Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de digerat, fiind potrivită inclusiv pentru […]
Friptura de gaina
PrinteazaFriptura de gaina din: carne de gaina, faina, usturoi, bulion, boia, piper, ulei, ceapa, vin, rosii, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 900 g carne de găină
- 40 g făină
- 20 g usturoi
- 60 g bulion
- 5 g boia de ardei
- 9 g piper
- 100 ml ulei
- 150 g ceapă
- 200 ml vin alb
- 150 g roşii
- 3 g cimbru
- sare
Mod de preparare:
Friptura de gaina: Cureţi găina, o speli, o tranşezi, o sărezi, dai carnea prin făină şi o prăjeşti în ulei bine încins, alături de ceapa tăiată în rondele şi usturoiul tocat mărunt.
Adaugi bulionul desfăcut cu vin, piperul, cimbrul, boaiua de ardei şi sarea. Adaugi apoi feliile de roşii (fără pieliţe şi sâmburi) şi le mai laşi să dea într-un clocot mic timp de 20 de minute sau le poţi pune într-un vas care merge la cuptor, unde le mai laşi circa 40- 50 de minute.
Pofta buna!
Caracatita prajita din: caracatita, ulei de masline, usturoi, ardei gras, ceapa,sare, suc de lamaie, frunze de patrunjel. Carnea de caracatiță este o sursă excelentă de proteine și este bogată în nutrienți, cum ar fi fierul, vitamina B12 și zincul. Aceasta are un gust delicat, similar cu cel al creveților sau al homarului. Este o carne […]