Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt, zahar, faina, vin, ciuperci, sare. Ingrediente: 1 gască 1 kg cireşe 500 g vişine 400 g cartofi 2 ouă 15 g unt 40 g zahăr sare 1 lingură făină 1 pahar vin alb 10 g amidon 3 linguri sos brun […]
Friptura de gasca salbatica la cuptor
PrinteazaGasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel.
- 1 gâscă
- 200 g unt
- 200 g untură gâscă
- 1 kg ceapă
- 2 căpăţâni usturoi
- 1 litru vin alb de masă
- sare
- piper
- 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete
- 250 ml vin alb dulce
- mărar
- cimbru
- leuştean
- pătrunjel
Mod de preparare:
Gâscă golită şi tăiată bucăţi se freacă cu piper şi usturoi.
Nu trebuie fezandată e mai bună cu cât e mai proaspătă.S
e încinge untul împreună cu untura, apoi se potriveşte gâscă în cratiţă .
Rumenirea se face la început pe foc iute, să închidă porii se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun un sfert de oră la muiat lângă gâscă rumenită focul e acum mic şi bleg.
Se încălzeşte 1 litru de vin alb sec şi se toarnă peste carne se taie roşiile, se adaugă la fiertură cu buchetul de ierburi, sare, piper.
Se acoperă bine şi se dă la cuptor 4-5 ore, la foc mic.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ciorba de gasca cu bors
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/friptura-de-gasca-salbatica-la-cuptor html
- https://www restaurantedelux ro/friptura-gasca-salbatica-cuptor html