Friptura de gasca cu sos de rosii si morcovi
PrinteazaFriptura de gasca cu sos de rosii si morcovi din: gâscă, rosii, ceapa, morcovi, telina, piper boabe, sare, ulei, vin alb, zahar.
- 1 gâscă de 3-3,5 kg
- 1 kg roşii
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- piper boabe
- sare
- 1 cană mică ulei
- 50 ml vin alb
- 1-2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Gâscă bine curăţată, spălată şi ştearsă o sărezi puţin şi o ungi cu ulei. O aşezi într-o tavă cu o cană cu apă şi cu restul de ulei.
Tai zarzavaturile felii, ca şi ceapa şi le aşezi pe lângă gâscă.
Adaugi şi boabele de piper şi pui gâscă la fript timp de 1 oră. O scoţi apoi şi cu un cuţit bine ascuţit crestezi gâscă, adaugi vinul şi o pui iar la copt, până când este aproape gata.
Amesteci roşiile decojite, cu zahărul şi le pui în tavă pe lângă gâscă. Mai laşi gâscă la cuptor pentru încă 10-15 minute.
Serveşti friptura caldă, cu piure de cartofi şi salată de sezon.
Pofta buna!