Friptura de gasca in sos
PrinteazaFriptura de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si patrunjel.
- 800 g pulpa de gasca
- maghiran
- oregano
- sare grunjoasa
- piper mozaic boabe si macinat
- 150 ml vin rosu
- ulei de masline
- 400 g dovleac
- 50 g unt
- orez pentru garnitura
- 2 morcovi
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se amestecă oregano, maghiran, piper, sare, ulei şi unt topit şi se ung bucăţile de carne. Se bagă în cuptor, la foc potrivit, şi se stropesc din când în când cu sosul din tavă.
Separat, se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se scoate apoi, se scurge şi se pasează. Piureul se toarnă peste carnea din tavă.
Orezul se fierbe cu morcovii. La final, se pune şi pătrunjelul tocat. Pulpele de gâscă se servesc cu sosul de dovleac şi cu orez.
Friptura de gasca in sos
Pofta buna!