Sarmale Tradiționale cu Carne de Gâscă din: carne de gasca, orez, ceapa, ulei, varza murata, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin. Descoperă savoarea autentică a tradiției românești cu această rețetă unică de sarmale cu carne de gâscă. O combinație perfectă de arome și texturi, aceste sarmale sunt o alegere ideală pentru […]
Friptura de gasca
PrinteazaFriptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa.
- 1 gasca tanara
- 1 lingura chimen
- sare
- 2 mere
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în exterior.
Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, precum şi cu felii de la o ceapă.
Se aşază gâscă într-o tavă, cu pieptul în sus şi se presară n strat gros de chimen; se stropeşte cu apă fierbinte şi se aşază în cuptorul încins în prealabil la 200 °C.
Se coace 10-15 min., apoi se acoperă tava cu un capac şi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C; se mai coace lent cea 40 min.
Se întoarce gâscă, se presară din nou chimen şi se coace până când carnea devine foarte fragedă.
Cu puţin înainte de a fi gata, se descoperă şi se mai coace până devine rumenă şi crocantă.
In timpul coacerii, se scoate grăsimea scursă şi se stropeşte pasărea cu apă fierbinte şi sos din tavă
. Se serveşte cu garnitură de varză albă şi/sau roşie călită.
Friptura de gasca
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmale Tradiționale cu Carne de Gâscă
Pofta buna!