Friptura greceasca de miel
PrinteazaFriptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin.
- un picior de miel de aproximativ 2 kg
- 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate
- 1 ceapa tocata marunt
- sucul de la jumatate de lamaie
- 3 felii de lamaie taiate pe jumatate
- 1 pahar cu vin alb sec
- ½ pahar apa
- ½ ceasca de ulei
- 3 linguri de unt topit
- 1 lingurita de sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala foarte bine. Taie carnea in 4 locuri diferite si ascunde bucatile de usturoi in despicaturile respective, dupa care asezoneaza cu sare, piper si rozmarin.
Combina untul topit cu sucul de lamaie si unge carnea cu acest amestec, cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Pune carnea intr-o tigaie cu capac la prajit in putin ulei, iar dupa doua minute adauga vinul alb, ceapa si apa. Acopera la loc si lasa tigaia pe foc, timp de 20 de minute, la foc mic spre mediu.
Dupa ce trece timpul recomandat, se ia capacul de pe tigaie, se mareste usor focul si se lasa pana cand carnea devine bine rumenita. In ultimele 10 minute se adauga peste carne feliile de lamaie.
Friptura se serveste cu legume sote.
Pofta buna!