Friptura cu gust picant
PrinteazaFriptura cu gust picant din: piper, ienibahar, muschi de vita, ulei, coniac, smantana, unt, sare.
Ingrediente :
- 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde
- ienibahar
- 2 buc. muşchi de vită (180 g)
- 2 linguriţă ulei
- 2 lingură coniac
- 70 ml smântână
- 2 linguriţă unt
- sare
Mod de preparare:
Friptura cu gust picant: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi presaţi-l puţin pe carne.
Incingeţi uleiul într-o tigaie. Aşezaţi carnea acolo şi prăjiţi-o pe ambele părţi câte 1 minut, la foc mare.
Reduceţi flacăra şi prăjiţi carnea în continuare încă 2-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de preferinţe: crudă, mediu sau bine făcută.
Luaţi carnea din tigaie şi înfăşuraţi-o în folie de aluminiu. Stingeţi grăsimea din tigaie cu puţin coniac.
Amestecaţi sosul rezultat cu smântână şi fierbeţi-l puţin. încorporaţi untul în sos, condimentaţi cu sare şi amestecaţi bine.
Adăugaţi în sos şi sucul de la carne colectat din folia de aluminiu. Serviţi friptura împreună cu sosul.
Poftă bună!