Friptura cu gust picant

Printeaza

Friptura cu gust picant din: piper, ienibahar, muschi de vita, ulei, coniac, smantana, unt, sare.

Ingrediente :

  • 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde
  • ienibahar
  • 2 buc. muşchi de vită (180 g)
  • 2 linguriţă ulei
  • 2 lingură coniac
  • 70 ml smântână
  • 2 linguriţă unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Friptura cu gust picant: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi presaţi-l puţin pe carne.

Incingeţi uleiul într-o tiga­ie. Aşezaţi carnea acolo şi prăjiţi-o pe ambele părţi câ­te 1 minut, la foc mare.

Reduceţi flacăra şi prăjiţi carnea în continuare încă 2-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de preferinţe: cru­dă, mediu sau bine făcută.

Luaţi carnea din tigaie şi înfăşuraţi-o în folie de alu­miniu. Stingeţi grăsimea din tigaie cu puţin coniac.

Amestecaţi sosul rezultat cu smântână şi fierbeţi-l puţin. încorporaţi untul în sos, condimentaţi cu sare şi amestecaţi bine.

Adăugaţi în sos şi sucul de la carne colectat din folia de alumi­niu. Serviţi friptura împreu­nă cu sosul.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.