Friptura gustoasa cu legume
PrinteazaFriptura gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz, patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac, ulei, sare si piper.
- 1,5 kg pulpa de porc
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1 fir de praz
- 1 radacina patrunjel
- 2 foi de dafin
- 3-4 boabe enibahar
- 10-12 boabe zahar tos
- 100 g unt
- 50 ml coniac
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu servetele absorbante. Crestati carnea si presarati-o cu sare si piper. Curatati si spalati legumele, scurgeti-le de apa, taiati prazul in rondele, si pe cealalta in cubulete. Puneti legumele la fiert, in 2 litri de apa.
Adaugati foile de dafin, enibaharul, boabele de piper si 1 lingurita sare. Topiti intr-o tava adanca zaharul si cand acesta incepe sa se caramelizeze adaugati untul, coniacul si 200 ml din zeama in care au fiert legumele. Fierbeti sosul pana se ingroasa.
Puneti apoi in tava carnea ungeti-o bine cu sosul din tava si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc mic spre potrivit pana cand se patrunde bine si se rumeneste deasupra. Dupa circa 1 ora de cand ati pus tava in cuptor adaugati de jur imprejurul bucatii de carne legumele fierte.
La final, scoateti carnea pe un platou si taiati-o in feliute de circa 1 cm grosime, iar legumele si sul ramas in tava treceti-le printr-o sita deasa. Serviti friptura calda cu sos.
Friptura gustoasa cu legume
Pofta buna!
Ce bine arata friptura!
Sa-mi opresti si mie o bucatica de friptura