Friptură de ied cu rozmarin si cartofi

Printeaza

O reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb.

Ingrediente:Friptură de ied cu rozmarin si cartofi

  • o pulpă dezosată de ied
  • 100 ml otet de vin
  • rozmarin verde
  • o legătură usturoi verde
  • cimbru verde
  • piper negru, boabe şi măcinat
  • 100 g unt

Pentru garnitură: 

  • 2 mere
  • 6 cartofi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 500 ml vin alb dulce

 

Mod de preparare:

Pulpa se spală, se curăţă de grăsime şi se crestează uşor. Se lasă în apă cu oţet de vin, se scoate, se unge cu unt topit şi se îmbracă în condimente şi ierburi aromatice. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi vin şi se împachetează în folie de plastic.

Se bagă în cuptorul încălzit la 160°C şi se coace înăbuşit câteva minute. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.

Separat, se prepară garnitura. Se spală cartofii şi se pun să fiar­bă în coajă cu sare, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se trec prin usturoi, se stropesc cu ulei si sare şi se bagă în cuptor, alături de merele curăţate de coajă şi tăiate cuburi mari.

Pulpa de ied se serveşte cu măr copt şi cartofi. Se ornează cu cimbru şi rozmarin.

Friptură de ied cu rozmarin si cartofi

Friptură de ied cu rozmarin si cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.