Friptură de ied cu rozmarin si cartofi
PrinteazaO reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb.
- o pulpă dezosată de ied
- 100 ml otet de vin
- rozmarin verde
- o legătură usturoi verde
- cimbru verde
- piper negru, boabe şi măcinat
- 100 g unt
Pentru garnitură:
- 2 mere
- 6 cartofi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 500 ml vin alb dulce
Mod de preparare:
Pulpa se spală, se curăţă de grăsime şi se crestează uşor. Se lasă în apă cu oţet de vin, se scoate, se unge cu unt topit şi se îmbracă în condimente şi ierburi aromatice. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi vin şi se împachetează în folie de plastic.
Se bagă în cuptorul încălzit la 160°C şi se coace înăbuşit câteva minute. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.
Separat, se prepară garnitura. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă cu sare, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se trec prin usturoi, se stropesc cu ulei si sare şi se bagă în cuptor, alături de merele curăţate de coajă şi tăiate cuburi mari.
Pulpa de ied se serveşte cu măr copt şi cartofi. Se ornează cu cimbru şi rozmarin.
Friptură de ied cu rozmarin si cartofi
Pofta buna!