Friptură de iepure cu cartofi
PrinteazaFriptură de iepure cu cartofi din: iepure, ceapa, usturoi, morcovi, para, telina, scortisoara, cartofi, frunze de dafin, ardei iute, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- un iepure
- doua cepe
- 6 catei de usturoi
- doi morcovi
- o para
- o telina mica
- un betisor de scortisoara
- 6 cartofi
- doua frunze de dafin
- un ardei iute
- 500 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Iepurele se spală, se taie în bucăţi potrivit de mari şi se prăjeşte în puţin ulei de măsline până devine auriu.
Se scot bucăţile de carne într-un bol şi în locul lor se pun în cratiţă morcovii curăţaţi şi tăiaţi julien şi ţelina tăiată felii subţiri sau tot julien.
Se călesc la foc mediu până devin aurii, se adaugă ceapa şi usturoiul feliate sau tocate mărunt şi se călesc cinci minute.
Se adaugă carnea, beţişorul de scorţişoară, frunzele de dafin şi vinul.
Se condimentează şi se amestecă, se acoperă cu un capac şi se fierb 20 de minute.
Se adaugă perele tăiate felii sau cuburi, se fierbe totul încă 10-15 minute şi se presară cu pătrunjel tocat.
Cartofii se curăţă de coajă, se fierb zece minute apoi se taie cuburi.
Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră, se condimentează, se servesc alături de carnea de iepure caldă şi sosul strecurat sau servit ca atare.
Friptură de iepure cu cartofi
Pofta buna!
Incerc si eu friptura de iepure