Friptura de iepure cu cimbru din: iepure, vin, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei.
Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare.
Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o dietă sănătoasă.
Carnea de iepure este o sursă bogată de nutrienți, cum ar fi vitamina B12, fierul și zincul, care sunt importante pentru sănătatea generală și funcționarea organismului.
Ingrediente:
1 iepure întreg sau bucăţi (1,5 kg)
500 ml vin alb (sau roşu, dacă preferi)
1 căpăţână de usturoi
1 lingură cu cimbru uscat
1 lingură cu busuioc (opţional)
sare şi piper după gust
ulei
Mod de preparare:
Pregăteşte marinata din vin, ulei, cimbru, sare şi piper. Pune iepurele şi lasă-l la rece câteva ore, având grijă să-l întorci, ca să se marineze pe toate părţile.
Incălzeşte cuptorul ta 200°C.
Scoate iepurele din marinată şi împăneaza-l cu usturoi.
Unge otavă cu ulei, aşază iepurele şi toarnă marinata. Acoperă cu folie de aluminiu şi coace carnea timp de 1 oră. La jumătatea timpului de coacere, întoarce-l.
Scoate folia şi mai coace-l timp de 30 de minute, întorcându-l, ca să se rumenească pe toate părţile. Serveşte friptura cu garnitură de cartofi şi salată de verde sau salată de varză.
Frigarui de iepure cu masline verzi din: file de iepure, cimbru, sherry, sare, piper, portocale, otet, ulei, masline. Ingrediente: 500 g file de iepure 1 fir de cimbru 5 linguri de sherry sec sare piper 3 portocale 2 linguri de oţet de sherry 4 linguri de ulei de măsline 20 măsline verzi ulei pentru prăjit […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.