Friptura de iepure cu legume la cuptor

Printeaza

Friptura de iepure cu legume la cuptor din: iepure, morcovi, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare.

Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o dietă sănătoasă.

Carnea de iepure este o sursă bogată de nutrienți, cum ar fi vitamina B12, fierul și zincul, care sunt importante pentru sănătatea generală și funcționarea organismului.

retete

Ingrediente:

  • 1 iepure (aproximativ 1,5 kg)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 2 cartofi mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • sare si piper dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tăiați legumele în bucăți mari.

Îndepărtați capul și picioarele iepurelui, curățați-l bine și tăiați-l în bucăți potrivite.

Așezați bucățile de iepure într-un vas pentru cuptor și adăugați legumele în jurul lui.

Condimentați cu sare, piper, cimbru și rozmarin, apoi stropiți totul cu ulei de măsline.

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și puneți-l în cuptor.

Coaceți pentru 30-40 de minute, apoi scoateți folia și mai lăsați în cuptor încă 10-15 minute sau până când iepurele este fraged și legumele sunt rumenite.

Serviți friptura de iepure cu legumele rumenite alături.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de iepure cu cimbru

Friptura de iepure cu cimbru

Friptura de iepure cu cimbru din: iepure, vin, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 iepure întreg sau bucăţi (1,5 kg) 500 ml vin alb (sau roşu, dacă preferi) 1 căpăţână de usturoi 1 lingură cu cimbru uscat 1 lingură cu busuioc (opţional) sare şi piper după gust ulei   Mod de preparare: Pregăteşte […]

 

Carne de iepure cu legume si usturoi

Carne de iepure cu legume si usturoi

Carne de iepure cu legume si usturoi din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu, boia dulce, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi 200 g ciuperci o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.