Friptura de iepure cu sparanghel la cuptor
PrinteazaFriptura de iepure cu sparanghel la cuptor din: iepure, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei de masline, vin alb demisec, ierburi aromatice (salvie, mentă, cimbru, maghiran), foaie de dafin, sare, piper, sparanghel verde, roşii cherry, unt.
Ingrediente:
- 1 iepure de circa 2 kg
- 3 cepe medii (2 roşii şi 1 albă)
- 2 morcovi potriviţi
- 2 cartofi
- 3-4 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 ml vin alb demisec
- ierburi aromatice (salvie, mentă, cimbru, maghiran)
- 1 foaie de dafin
- sare şi piper, după gust
Pentru garnitură:
- 7-8 fire de sparanghel verde
- 5-6 roşii cherry
- 10 g unt
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Speli carnea, o portionezi, o i-pudrezi cu sare şi piper şi o rumeneşti într-o tigaie cu puţin ulei, pe toate părţile până prinde o crustă rumenită uşor, apoi o scoţi deoparte.
Cureţi legumele, le tai bucăţi mai mari şi le aşezi într-o tavă.
Le stropeşti cu ulei dl măsline, adaugi o foaie de aafin, căţeii de usturoi întregi, bucăţile de carne, presari ierburile aromatice, condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi vinul, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute.
Cu 15 minute înainte de terminarea procesului de coacere, scoţi folia de aluminu şi laşi friptura să se rumenească deasupra. Separat, opăreşti sparanghelul în apă cu puţină sare, apoi îl scoţi deoparte şi îl sotezi în unt.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti friptura de iepure fierbinte, pe pat de sparanghel, garnisită cu legume şi roşii cherry.
Friptura de iepure cu sparanghel la cuptor
Pofta buna!