Friptură de iepure umplut
PrinteazaFriptură de iepure umplut din: iepure, ulei de masline, sunca, vin, cartofi, unt, usturoi, rozmarin, cimbr, salvie, sare, piper.
- 1 iepure curatat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 g sunca
- 200 ml vin alb
- 1/2 kg cartofi
- 50 g unt
- 4 catei de usturoi
- rozmarin
- cimbru
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezosezi iepurele cu grijă, iar carnea rezultată o întinzi pe un tocător.
Presari carnea cu sare şi piper, după care aşezi peste ea câteva felii subţiri de şuncă şi câte 1/2 linguriţă de rozmarin, cimbru şi salvie uscate şi mărunţite.
Rulezi carnea şi legi strâns ruloul, cu sfoară.
Incingi într-o tigaie uleiul de măsline şi căleşti puţin carnea, până când îşi schimbă culoarea.
Adaugi apoi căţeii de usturoi, iar după ce aceştia se îngălbenesc uşor, stropeşti carnea cu vinul alb şi acoperi vasul cu un capac.
Continui să înăbuşi ruloul la foc mic.
Cureţi cartofii şi îi tai în sferturi. îi fierbi 20 de minute, în apă uşor sărată, împreună cu câteva frunzuliţe de rozmarin.
Scurgi cartofii fierţi şi îi pui în vasul în care se înăbuşă iepurele.
Aşezi deasupra felioare de unt şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, 15 minute.
Friptură de iepure umplut
Pofta buna!