Friptura impanata la cuptor
PrinteazaFriptura impanata la cuptor din: carne de porc, usturoi, morcovi, gutuie, vin rosu, ulei de masline, mustar, condimente.
- 1 kg carne de porc
- 1 căpăţână de usturoi
- 3 morcovi
- 1 gutuie
- vin rosu sec sau demisec
- ulei de măsline
- mustar
- amestec de condimente pentru friptură (bola dulce sau lute, cimbru, oregano, busuioc, rozmarin)
Mod de preparare:
Speli carnea în ape reci şi o ştergi cu un prosop curat de bucătărie. Ungi bucata de carne întreagă cu puţin muştar, cu ulei de măsline şi o condimentezi bine pe toate părţile.
O crestezi din loc în loc, introduci căţeii de usturoi în crestături şi o laşi la frigider de pe o zi pe alta. Dacă ai o carne mai slabă, poţi pune în crestături şi puţină slăninuţă.
A doua zi, aşezi carnea într-o tavă împreuna cu sosul lăsat, morcovii întregi, gutuia tăiată bucăţi mai mari, vin şi apă (o parte apă şi trei părţi vin).
O introduci la cuptor, la foc mic, două ore. O mai stropeşti din când în când cu sosul din tavă, pentru a se rumeni frumos.
Furculiţa trebuie să pătrundă uşor în ea atunci când friptura este gata. O poţi servi cu piure de cartofi sau cu legume la aburi.
Friptura impanata la cuptor
Pofta buna!