Friptura in foi de varza
Printeaza
O reteta de friptura din cotlet de porc, foi de varza, ceapa, carnati afumati, carne tocata si piper.
- 1 kg cotlet de porc fără os
- 1 ceapă
- 300 g carne tocată de porc
- 200 g cârnaţi afumaţi
- 1 varză
- 2 căni de supă
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Tai felii cotletul de porc, presari feliile cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Scoţi feliile de carne pe o farfurie şi în uleiul rămas căleşti ceapa tăiată mărunt. Adaugi carnea tocată, sărezi, piperezi şi mai laşi pe foc 10 minute.
In altă tigaie cu ulei prăjeşti cârnaţii tăiaţi felii. Opăreşti varza, îi desfaci frunzele şi le laşi la scurs. Pe o frunză mare de varză aşezi o felie de carne. Pe fiecare felie pui o lingură din amestecul de carne şi câteva feliuţe de cârnaţi, împachetezi totul în frunza de varză şi prinzi totul cu o sfoară de bumbac ca să nu se desfacă.
Pregăteşti la fel şi celelalte felii de carne, apoi le aşezi pe toate într-un vas şi torni supa. Dai la cuptor pentru o oră şi nu uita să mai stropeşti fripturile cu zeama din vas. La final le scoţi sfoara şi le presari cu mărar.
Pofta buna!