Friptura in sos tomat

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne, castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou si faina.

Ingrediente:Friptura in sos tomat

  • 150 g carne
  • 1 castravete verde mic
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 2 linguriţe hagina tocată
  • 1 linguriţă usturoi tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri faină

Mod de preparare:

Carnea, tăiată felii de circa trei centimetri grosime, se trece printr-un amestec de ou cu faina dizolvată în apă şi se pune la prăjit în tigaia cu unt încins, amestecând să nu se lipească, pe ambele feţe.

Castravetele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă deoparte. în tigaia în care se prăjeşte carnea, se adaugă tomatele, amestecându-se în continuare.

Se pun hagina şi usturoiul. Când încep să degaje o aromă plăcută, se adaugă castravetele, bine stors de zeamă şi, imediat, zahărul, bicarbonatul şi restul de sare. Se lasă doar până ce sosul a scăzut un pic, tot la foc mic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.