Friptura in sos tomat
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne, castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou si faina.
- 150 g carne
- 1 castravete verde mic
- 3 linguri unt
- 3 linguri ketchup
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă rasă sare
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 2 linguriţe hagina tocată
- 1 linguriţă usturoi tocat
- 1 ou
- 2 linguri faină
Mod de preparare:
Carnea, tăiată felii de circa trei centimetri grosime, se trece printr-un amestec de ou cu faina dizolvată în apă şi se pune la prăjit în tigaia cu unt încins, amestecând să nu se lipească, pe ambele feţe.
Castravetele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă deoparte. în tigaia în care se prăjeşte carnea, se adaugă tomatele, amestecându-se în continuare.
Se pun hagina şi usturoiul. Când încep să degaje o aromă plăcută, se adaugă castravetele, bine stors de zeamă şi, imediat, zahărul, bicarbonatul şi restul de sare. Se lasă doar până ce sosul a scăzut un pic, tot la foc mic.
Poftă bună!