Friptura inabusita de carne de porc
PrinteazaFriptura inabusita de carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, untura, vin, sare, piper.
- 1,5 kg carne de porc (cotlete, muşchi şi pulpă de porc tânăr)
- 5 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 2 linguri de untură
- 2 pahare de vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi tai ceapa rondele subţiri, iar usturoiul îl toci. Aşezi ceapa şi usturoiul într-o cratiţă, pui peste ele carnea presărată cu sare şi piper şi torni un pahar de apă. Acoperi cratiţa cu un capac şi o laşi la foc mic, să se înăbuşe carnea.
La nevoie, mai adaugi câte puţină apă fierbinte. Când carnea este friptă pe jumătate, torni vinul şi laşi carnea iîn continuare, la foc mic, până ce este moale şi bine pătrunsă.
Serveşti friptura tăiată felii cu garniturai preferată, cu salată şi cu sosul pasat pus într-o sosieră.
Pofta buna!
Foarte buna friptura de porc