Friptură inăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
PrinteazaFriptură inăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde din: ciocanele de pui, fasole, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg ciocănele de pui
- 1 kg fasole verde
- 4 roşii
- 2 cepe
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 1 legătură mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi dai totul la cuptor, la foc iute 15-20 de minute.
In acest timp cureţi ceapa, morcovul şi fasolea verde, tai ceapa mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi adaugi morcovul ras şi fasolea verde. Torni şi o ceaşcă de apă şi laşi fasolea să se înăbuşe 10-15 minute.
Răstorni apoi legumele înăbuşite într-un vas rezistent la căldură, pui roşiile tăiate rondele şi dai la cuptor pentru 10-15 minute. La masă, peste friptură şi garnitura de fasole verde presari verdeaţa fin tocată.
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
Poftă bună!